Nicoleta mama offsetului. Suse si susanele la Bucuresti.

2

In Februarie 2020, la audierile ministrului Ciuca, de catre comisiile de aparare reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, senatoarea Pauliuc si generalul Ciuca jucau, in fata unei audiente benigne si dezinteresate, o comedie a absurdului, un scenariu reprezentativ pentru ceea ce a devenit Parlamentul Romaniei, gazduit de Casa Poporului lui Nicolae Ceausescu.

Feb 2020-Senatoarea Pauliuc nu stie ca Romania are o legislatie de offset

Dupa 4 ani petrecuti in Parlament, Vicepresedinta de atunci a Comisiei de Aparare, nu pare sa aibe habar ca in Legislatia romaneasca exista o lege veche din anul 2003, LEGEA 354, care prevedea obligativitatea offsetului in contractele de achizitii de tehnica militara, de vreme ce afirma ca :

Una dintre preocuparile mele PRINCIPALE, este introducerea in legislatie a obligativitatii existentei unor programe de compensare industriala, cunoscute sub denumirea de offset, care sa relanseze si sa incurajeze economia.

Nicoleta Pauliuc, senatoare PNL la final de mandat

Despre modul cum AU FOST INCALCATE CU PREMEDITARE prevederile acestei legi, de catre structurile MApN ,sub privirile ingaduitoare si complice ale Procuraturii si altor structuri cu atributii in domeniul Securitatii Nationale, am scris in detaliu pe acest blog, categorisindu-le pe buna dreptate drept o amenintare la adresa securitatii nationale.

Cititorii mai noi pot gasi aici detalii despre aceste incalcari in toate programele majore de inzestrare, Patriot, HIMARS, Piranha 5, Iveco, sau Corveta multifunctionala, cit si exemple referitoare la practica din alte tari , in masura in care sunt interesati.

Asta nu l-a impedicat insa pe generalul Ciuca sa gingaveasca asudat minciuna dupa minciuna la audierele din Parlament :

“aaa…aa..Offsetul in contractele G2G nu poate fi concretizat in legislatia nationala pentru ca este legiferat la nivelul UE”, o informatie complet falsa, dupa care avea sa adauge mai cu jumatate de gura : “dealtfel tot ce am desfasurat pina acum, cu exceptia contractelor guvern la guvern sunt prevazute cu conditii de offset”.

Iarasi o informatie nu numai falsa in sine, dar care era o distorsionare flagranta a realitatii, toate demersurile legislative ale MApN, fie ca a fost vorba de contractul Piranha 5, fie ca a fost vorba de contractul de corvete, fiind viciate de lipsa clauzelor de offset sau pervertirea si introducerea lor intr-o forma care sa defavorizeze statul roman, fiind astfel directionate pentru favorizarea firmelor desemnate cistigatoare prin proceduri necompetitive.

Ar fi fost de asteptat, cunoscut fiind in cercurile de la Bucuresti relatia apropiata dintre Pauliuc si Ciuca, ca cei doi sa fi repetat mai bine scenariul jucat in fata parlamentarilor din comisii si a publicului, caci performanta ambilor a fost jenanta de-a dreptul. Desi eu as spune ca penala, caci informatiile mincinoase furnizate de membrii guvernului, membrilr parlamentului sunt sanctionate penal.

Nicoleta da offset la tot poporul

Dupa doi ani de zile de studii aprofundate, senatoarea Pauliuc are o revelatie si, cu ocazia unei dezbateri organizate de Blocul Nationala Sindical, ne anunta ca este posesoarea antidotului, nu, nu pentru cancer, inca, pentru ca in mod firesc temele mari o framinta pe Nicoleta, ci pentru muribunda industrie de aparare.

Doamna Pauliuc ne anunta ca este in posesia unei legi a offsetului, “legea mea”, la fel cum Klaus Iohanis a avut vreme de 7 ani “programul meu”, prin care a dat educatie la toata lumea.

Apr 2022.Noi scriem legi- Daca nu-i a mea nu ma intereseaza. Nu exista. Fac eu una noua.

Nevoita sa recunoasca, de data asta, ca o lege exista, Nicoleta da vina pe colegii ei, care, nu au gasit de cuviinta, “in legislatura trecuta”, ca “o noua lege” ar fi fost necesara. Daca acest lucru s-ar fi intimplat, spune doamna senator, “altfel ar fi stat discutia”. Insa, parca se simte cumva vinovata, pentru tot acest hiatus care dureaza de 20 ani si care s-a accentuat in perioada ultimilor 6 ani, cind afirma ca abia acum “ne gasim in cel mai bun moment pentru a promova o noua lege a operatiunilor compensatorii”, intrucit lasa sa se inteleaga ca acum “valorificam oportunitatile”, asta inseminind de fapt sa intelegi “contextul regional, european, international”…Cita intelepciune….

Iata, ne spune Nicoleta, ce inseamna sa fii PATRIOT , NATIONALIST, nu vorbe goale…Stai, astepti, faci joc de glezna, timpul trece, indemnizatia merge, si cind da voie de la imparatie, pac la razboiu…

Da, doamna Pauliuc, cine v-a impiedicat doamna, ca aveti influenta, sunteti bara-bara cu generalul desertului, sa urmariti, sa interpelati, sa chemati MApN si MEC in fata unei comisii senatoriale si sa investigati cum s-a aplicat offsetul la programele care nu erau G2G, excluse PRIN LEGISLATIA ROMANEASCA, de la aplicarea acestuia. Cum stam cu offsetul doamna senator la programul Piranha ? Ca acolo a zis domnii Fifor si Ciuca ca va fi offsetul 80 %, musai., cit scrie la lege Aaah, nu nu e oportun sa intrebam. Am inteles. Iveco ? Nu, OK. Corvete ? Stiti ce scrie in Proceduri ? Drone ? 4X4 ? De F-16 nu e cazul, ca acolo altele au fost considerentele. Vi le spune domnu Encutescu, ca era acolo la Ponta in anticamera.

Si cine v-a impiedicat doamna patriot, nationalist ( aveti grija ca nu prea merge cu termenu asta, trebuie sa fiti globalista si pro ) sa votati impotriva amendamentului la Legea 346, strecurat miseleste de MApN in 2016, pentru anularea offsetului in contractele G2G ? Sau sa propuneti un amendament in 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, sa fie anulat acel amendament sinistru ? Ca inteleg ca, acum, brusc nu mai sunt probleme cu acest tip de contract…deocamdata.

Ah, nu era oportun, cum spuneti, am inteles, contextu, daaa, siguuur.

Si inca un lucru, cind bagati noul proiect de lege, sa faceti sa nu intre pe rol in legislatura asta, ca mai sunt niste achizitii de facut. Tot fara offset. Stiti alea cu dronele, 4X4, mai sunt shulfariile de la corvete, si nu de alta da se supara parteneru..Nu e problema inca juma de an acolo, ca din Noiembrie 2021 tot anuntati ca “in zilele urmatoare”…si oricum au trecut, in curind 20 ani de la OUG 189/2002…ce mai conteaza citeva luni ca, oricum, in urma voastra, tot praful se alege.

Dupa aia intra si el dupa vara, mai bagam niste amendamente, stii ala cu multiplicatorii 😉 , si Agentia musai la Ciuca, ca el stie cum sa aprobe offsetul. Da si firma un banc de incercari, sa faca micimanii mentenanta ( vai ce-mi place cuvintu asta, sunt fascinat de-a dreptul (Ment-te-nan-ta. Curge numai pizza si coca-cola cu el…), mai baga un cuptor de vopsire, inmulteste Ciuca cu un multiplicator acolo, ca e tehnologie inalta, sa zicem un 20, poate si 30, si gata offsetul.

Si cum sa uitam, bomboana, cireasa, maslina, musca. Neaparat si strategia lui Encutescu, cel cu “prin noi insine”, promovat de Victor Ponta cind a facut contractul de F-16 la mina a 3a.

Pffuuu o sa scapere offsetul in Tara Romaneasca.

PS-Buna strategie. De vina era legea aia veche, ca nu se putea face treaba din cauza ei. Uite asa rasufla toti bagabontii usurati. Bravo Nicoleta, ai facut treaba buna !

2 thoughts on “Nicoleta mama offsetului. Suse si susanele la Bucuresti.

  1. Buna ziua
    Va multumesc pentru informatii. Regret ca am aflat de abia acum despre site-ul dvs.
    Cu multumiri pentru ceea ce faceti
    Cris

    1. Niciodata nu este prea tirziu. Site-ul este mai nou, insa demersurile sunt vechi de 25 ani deja. Chiar daca se poate spune ca a fost si este pierdere de timp in continuare eu nu regret desi imi dau seama ca sunt putini cei ca dvs, care apreciaza, si sunt si mai putini cei care iau ceva cu ei si incearca sa isi faca datoria acolo unde sunt. Sper sa va foloseasca in a face lucrurile mai bine. Mult succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN cumpara invechitul Abrams M1A-Un nou program "unicat" ?

Wed Apr 12 , 2023
Panther/KF51