Presedintele ghinion. Apararea, alt obiectiv prea indepartat.

“Toate s-au realizat: şi în infrastructură, şi în dotare şi în personal….progresul este notabil şi sustenabil. Avem o dotare mult superioară….

Potrivit preşedintelui, toate aceste sunt posibile „fiindcă am alocat încă din 2016 2% din PIB pentru apărare, iar începând din acest an am trecut la 2,5% din PIB şi aşa vom rămâne, Chiar este posibil să creştem în următorii ani”.

In stilu-i deja cunoscut, Presedintele Iohannis mai adauga o insulta daunelor provocate romanilor si Romaniei. Daca l-a inceput i-a ametit pe romani cu promisiuni, acum, cind se apropie ceasul scadentei, curg autoaprecierile la superlativ.

Considerat a fi “un punct de pornire” programul “Romania educata” este bifat, printr-o ceremonie innecacioasa, “angajament indeplinit”. La 9 ani dupa anuntarea lui ca “proiect de tara”…Iohannis lasa in urma 2 legi, de parca asta lipsea invatamintului romanesc, si cel mai scazut buget al educatiei de la aderarea la UE. , Romania fiind la coada clasamentului, cu cel putin 1 % din PIB sub urmatoarele clasate, si 1.7 % din PIB sub media UE. Nici macar nu mai surprinde ca in acest caz logica din spatele afirmatiei bombastice a acestuia se bazeaza pe un raport invers proportional intre calitate si investitie : cu cit mai mic bugetul cu atit mai performant elevul. Sau poate Presedintele avea in gind viitorii recruti ai armatei romane ?

Despre “realizarile” lui Iohannis am scris destul deja, mult mai mult decit mi-as fi dorit si decit ar fi fost normal intr-o tara cu un parcurs cu adevarat european.

Iohannis va ramine in istorie drept presedintele care a a tratat discretionar Romania, ca pe propria mosie. A incalcat cu nonsalanta Constitutia, a transformat CSAT-ul intr-un breloc lipsit de relevanta, a modificat legislatia pentrru favorizarea firmelor straine, achizitiile de tehnica militara devenind un adevarat atentat la siguranta nationala, in timpul mandatelor acestuia industria de aparare disparind pas cu pas.

Bombastica invocare a cresterii bugetului pentru aparare la 2.5 %, in conditiile in care aceasta crestere, dupa cum se poate usor vedea, datorita deficitelor uriase, a celui bugetar si a celui comercial, este absolut NE-SUS-TE-NA-BI-LA, nu va facce decit sa bage si mai multi bani in pusculita firmelor straine DAR SI A COMISIONARILOR, de care mediul achizitiilor militare este plin in ROmania, nu face decit sa acopere de ridicol aceste afirmatii gratuite, “impinse” doar prin forta pozitiei privilegiate pe care presedintele si camarila o au in statul roman.

In fapt, toata activitatea prodigioasa a presedintelui in domeniul apararii s-a redus la citeva ceremonii si multe vorbe goale, ramase doar pe hirtie.

  • 1) https://www.bursa.ro/iohannis-despre-investitiile-in-aparare-avem-o-dotare-mult-superioara-avem-cadre-militare-tot-mai-bine-pregatite-66291053
  • 2) https://monitorulapararii.ro/iohannis-spune-ca-si-a-respectat-promisiunile-privind-investitiile-in-armata-toate-s-au-realizat-si-in-infrastructura-si-in-dotare-si-in-personal-1-50884?fbclid=IwAR0QCoYfpjcdLHwPP6JBUqsmwR0fkhR6-w3YCCChdIodSTEOFle1xuGO4aQ
  • 3) https://lllplatform.eu/news/europes-share-of-gdp-for-education-and-training-has-never-been-this-low-a-comparative-analysis-investment-education-eurostat/
  • 4) https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-dupa-promulgarea-legilor-educatiei-romania-educata-proiectul-meu-de-suflet-devine-realitate-2411629
  • 5) https://vocearomanului.ro/csat-o-fabrica-de-impachetat-fum/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Dezastrul Piranha creste exponential. 1 miliard pentru fabrica lui Ciuca.

Sun Jul 16 , 2023
Dezastrul Piranha-“Fabricat” nu inseamna nici “eficient”, nici “credibil”, titram in urma cu aproape 2 ani. Insa in “logica” pe care s-au asezat lucrurile in Romania, contractul Piranha a ajuns sa capete dimensiuni diabolice, prin perseverenta cu care militarii de sub subordinea generalului Ciuca continua sa cheltuiasca resurse uriase pentru a acoperi erorile facute pina acum in acest program. A fost odata…Programul PUMA In urma cu circa 40 ani, generalul Stefan Ispas, seful de atunci al GAB ( Grupul Aeronautic Bucuresti), precursorul CNIAR, si Tudorel Harabagiu, director TEHNOIPORT, fac o escala “intimplatoare” la Paris, pe drumul de intoarcere la Bucuresti, de la negocierile purtate cu firma Sikorski, […]